Meet our chef:

Meet our Chef: Rick Gresnigt, 28 jaar. 

Na 4,5 jaar met veel plezier gewerkt te hebben als junior Sous-Chef en Patissier bij restaurant de Hoefslag in Bosch en Duin ben ik sinds begin 2017 aan de slag als Chef-Kok van restaurant Simple.


Toen ik gevraagd werd om de functie van Robin van Groenestijn (nu Chef-Kok bij het Ketelhuis Utrecht) over te nemen heb ik geen moment getwijfeld. Elke maand een nieuw menu koken waarin ik, aan de hand van de seizoenen, helemaal los mag gaan!

Vooral de sfeer bij Simple spreekt mij zeer aan. Werken met een klein maar zeer gemotiveerd team met veel kennis en ervaring. De informele sfeer in het restaurant vind ik erg belangrijk. Onze gast moet zich op zijn gemak voelen en verrast worden door de gerechten en de wijn. 

 

Mijn kookstijl heeft een klassieke basis, welke ik spannend maak met onbekende smaken, structuren en producten. Een mooie balans tussen klassiek en modern. In mijn gerechten probeer ik altijd dicht bij mijzelf te blijven en te serveren wat ik zelf ook zou willen eten als ik een avond uit ben. 

Ik hoop u snel te mogen verrassen bij Simple.


Rick Gresnigt`


Impressions: Meet our chef: 

Meet our Chef: Rick Gresnigt, 28 years old. 

After 4,5 great years of working as a junior Sous-Chef and Patissier at restaurant de Hoefslag in Bosch en Duin. I started working as Head Chef at Simple. at the beginning of 2017.

 

When I was asked to take over for Robin van Groenestijn (Now head Chef at Het Ketelhuis Utrecht) I did not hesitate for a second. To be able to create a new menu every month with seasonal products had me over the moon.

 

Especially the atmosphere at Simple. spoke to me. Working with a small motivated and knowledgeable team. The informal and relaxed setting is also very important to me.  We want our guests to feel at ease and be surprised by the dishes and the wine. 

 

My cooking style has a classic base. I make the dishes exiting by adding unfamiliar tastes, structures and products. To find a nice balance between classic and modern. I always strive to stay true to myself in the dishes I create. To always serve food that I would want to eat if I’m going out for an evening.

I hope to surprise you soon at Simple .

Rick Gresnigt